Seniorenbed

Meer comfort bij het in en uit bed stappen

Een bekend Nederlands spreekwoord luidt: "ouderdom komt met gebreken". Dat hoeft niet altijd ernstig te zijn maar we merken wel dat als we op leeftijd komen de alledaagse dingen ons steeds minder makkelijk af gaan. Het gras maaien wordt een hele opgave, de trap op en af rennen is al lang verleden tijd en ook het uit bed stappen wordt steeds moeilijker. Voor dat laatste vormt een seniorenbed een prima oplossing. Een seniorenbed is namelijk een bed waarvan de in- en uitstaphoogte voor iedereen op maat te maken is. In combinatie met een verstelbare bodem en een goede matras de ideale oplossing. Ze zijn er in allerlei maten en uitvoeringen zoals 1-persoons, 2-persoons en wel of niet deelbaar. Maar welke is de beste voor u? Daar kan en wil ik u natuurlijk heel graag in adviseren!

Een hoog laag bed

Heeft u behoefte aan nog meer instelmogelijkheden? Of is er zorg nodig aan bed? Dan biedt een hoog laag bed de gewenste oplossing.

Een verstelbaar hoog laag bed is handig wanneer u grote moeite heeft met het in en uit bed stappen of als er een groter risico bestaat om uit bed te vallen. Een hoog laag bed maakt het werk van een mantelzorger of zorgverlener ook minder zwaar.

Met een verstelbaar hoog laag bed komt u gemakkelijker in en uit bed. Wanneer u zorg aan bed krijgt, zijn de meeste bedden in te stellen op de juiste werkhoogte. De laagste stand verkleint de kans op letsel bij het uit bed vallen.

Uitvoeringen

Ook hoog laag bedden zijn er natuurlijk in verschillende uitvoeringen en verschillende afmetingen. Met of zonder bedhekken, luxe boxsprings, elektrisch verstelbaar of hydraulisch, extra laag tot op de grond verstelbaar, wel of geen afstandsbediening enzovoort. Ook hier wil ik u natuurlijk heel graag in adviseren!

Reuma of artrose

Welk matras past het beste bij mij?

Volgens de laatste gegevens zijn er in Nederland rond de 3 miljoen mensen die 'n vorm van reuma hebben (ontstekingsreuma, artrose, jicht, osteoperose of weke delen-reuma). En naar alle waarschijnlijkheid zal dat aantal alleen nog maar gaan toenemen. Reuma is een grillige ziekte. ’s Avonds ga je zonder klachten naar bed en de volgende morgen kun je door ontstekingen en pijn nauwelijks nog je bed uitkomen. Als je lijdt aan reuma heb je absoluut een goed matras of slaapsysteem nodig. Een goede nachtrust is namelijk ontzettend belangrijk en die begint bij een goed matras.

Hét ideale matras of slaapsysteem voor reumapatiënten bestaat eigenlijk niet maar een matras of systeem dat drukverlagend werkt of de druk perfect verdeeld zal zeker bijdragen aan een betere nachtrust met minder pijn. Doordat de doorbloeding niet afgekneld wordt slaap je rustiger en intensiever. Een dergelijk matras of systeem verminderd vooral druk op de uitstekende delen van je lichaam zoals schouders en heupen waardoor de doorbloeding optimaal blijft. Vooral mensen met reuma of artrose hebben veel baat bij een goede drukverdeling aangezien de minste druk al pijnlijk kan zijn. De reuma zal er niet door verdwijnen maar dankzij 'n dergelijk matras of systeem is het zóveel draaglijker.

Maar laat je goed informeren én adviseren bij het kopen van een geschikt slaapsysteem of matras. En zorg er te allen tijde voor dat je goede afspraken maakt. Het kan namelijk goed zijn dat je in de winkel bij het uitproberen het matras heerlijk vindt maar dat het in de praktijk, als je er thuis op slaapt, totaal anders uitpakt. Bij mij krijg je 'n goed en eerlijk advies én slaapgarantie!